Tisztelt Hölgyem/Uram!

Ezúton is szeretnénk kifejezni örömömet, hogy együttesünk felkeltette érdeklődését és ezúton megköszönni, hogy figyelmével megtisztel bennünket. Kérjük, engedje meg, hogy néhány mondatban bemutatkozzon Magyarország legrégebben működő ír step show-ja, a Celtic Sunrise Ír Step Táncegyüttes.

Az elmúlt évek folyamán nagy népszerűségre tett szert az ír step tánc, melyet Michael Flatley "Lord of the Dance", valamint "Feet of Flames" című show-ival méltán tett ismertté hazánkban is.
Ez a tapasztalat, valamint a tánc iránti szeretet sarkallt egy lelkes fiatalokból álló társaságot arra, hogy 2000. januárjában életre hívja Magyarország első önálló ír step tánc csoportját, a Celtic Sunrise Ír Step Show-t.

Az együttes többszöri átformálódás után 2007. óta jelenlegi felállásában egy igazi show-hangulatot idéző, saját koreográfiákra épülő, CD-s hangosítással működő ír step műsort mutat be, melynek jelenlegi maximális hossza kb. 40 perc. A társulat együtt dolgozik a magyarországi ír zenei világ egyik legkiemelkedőbb zenekarával, a Greenfields együttessel, akikkel önálló műsorként akár egész estés, két felvonásos ír estet is színpadra visz. Ezen felül 2002. óta Kegye János világhírű - 13 nemzetközileg publikált saját CD-vel rendelkező - pánsíp-művésszel is kérhető közös, élő műsor, melynek hossza igénytől függően 10-80 perc között mozog. Az együttes táncosai a színpadi produkciókhoz szükséges lépésanyagot az évek folyamán külföldről beszerzett oktatókazettákról, ír nemzetiségű step táncosoktól, valamint az Állami Balettintézet egy volt hallgatójától szerezték, de tudásanyaguk frissítéséhez jelenleg is hozzájárul az együttes valamennyi tagjának önálló kreativitása, valamint a külföldről beszerzett különböző ír step és egyéb tánc show-k által kapott motiváció.

A tánc csoport valamennyi tagja főállásban dolgozik és ezen tevékenységeik mellett érik el sikereiket.
Az együttes immár 14 éves fennállása óta több száz sikeres előadást tudhat maga mögött; beleértve mind a magyarországi, mind a többszöri külföldi felkéréseket és turnékat, illetve valamennyi nagy televíziós társaság felkéréseit és hazánkban a műfajban egyedülálló módon magáénak mondhatja 2009-ben a 40. Debreceni Virágkarnevál nemzetközi táncversenyének dobogós helyezését.
A magával ragadó, dinamikus és egyben könnyed táncot bemutató műsorban az önálló koreográfiákon felül a nagy népszerűségre való tekintettel, Magyarországon egyedülálló módon repertoáron vannak Michael Flatley legismertebb koreográfiáinak adaptációi is.
Amennyiben az együttes felkeltette érdeklődését, kérem, keressen fel minket személyesen is elérhetőségeink valamelyikén.


A www.celticsunrise.hu oldalain található összes fotó, hanganyag és információ kizárólagosan a mindenkori Celtic Sunrise együttes tulajdona, bárminemű felhasználása csak a tulajdonos írásos belegyezésével történhet. A Celtic Sunrise név és logo a Magyar Szabadalmi Hivatal által bejegyzett védjegy, védjegyoltalom alá esik, JOGTALAN HASZNÁLATA az ide vonatkozó törvényi szabályozás alapján (1997. évi XI. tv. 12. és 27.§) BÜNTETENDŐ!